A GYÓGYITÁS MELLÉKHATÁSAI

A GYÓGYITÁS MELLÉKHATÁSAI

a fülfájás dialektikája avagy az öngyógyítás határai

2018. augusztus 26. - DOKINÉNI

Éppen búcsút intünk a strandoknak, a légkondicionáló berendezéseknek és a hallójárat gyulladásoknak. Profilváltás a fülbetegségekben.Fülfájás ezután is lesz, talán meg több lesz, de most fülkürthurut, középfülgyulladás lesz az elkövető.

Az áldozat ugyanazt érzi: FÁJ- akár a hallójárat beteg akár a középfül beteg.A leginkább zavarba ejtő dolog hogy a torok és a fogak betegségei is okozhatnak fülfájást.. Fejtörést, nyomozást igényel , hogy a lehetséges betegséget tetten érhessük Az internet népe fel is keresi iziben dr google-t és dr Marinéniszomsédasszonyt és elkezdődik a nyomozás,majd az öngyógyítás. Előkerül a kövirózsa a fültisztító pálcika az audi spray és az összes többi baromság.

Valamely tiszta pillanatában az áldozatnak eszébe jut: mi lenne ha bevenne egy fájdalomcsillapítót? Ha a gondolatot tett is követi jöhet az enyhülés, sőt a javulás is, hiszen a modern fájdalomcsillapítók gyulladáscsökkentők is egyben.

A határ tehát itt van : ha a fülfájás egy- két tablettára nem szűnik akkor orvoshoz kell fordulni, lehetőleg fülész szakorvoshoz. Ritkán lehet ugyanis eltekinteni a hallójárat alapos kitakarításától ami nem veszélytelen művelet.A halójárat pedig egy szűk ámde mély és kacskaringós járat melynek mélyén a dobhártyát csak speciális műszerekkel lehet megkukucskálni.

Tehát az öndiagnosztika elég bizonytalan dolog, amire nem lehet terápiát építeni.

Valószínüleg sokan szegényesnek érezhetik ezt az írást, mert szeretnék otthon egyedül minimális kellemetlenséggel és minimáis költséggel megoldani azt a csip csup kis fülfájást..Hááát nem javaslom!

www.nopainfuleszet.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://no-pain-fuleszet.blog.hu/api/trackback/id/tr7214203587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása