A GYÓGYITÁS MELLÉKHATÁSAI

A GYÓGYITÁS MELLÉKHATÁSAI

Cumi vagy ujjszopás

2018. július 25. - DOKINÉNI

 Képtalálat a következőre: „ujjszopás”Kapcsolódó kép

Mióta a szuperultrahanggal nézegetjük a babákat  a mamapocakban már tudjuk hogy a babák születésük előtt is szopják az ujjukat. Valahogy megtalálják. Hogy hogyan és miért azt csak találgatjuk.Amint anatómiailag alkalmassá válnak a feladatra nyeldesik a magzatvizet, aztán ahogy kalimpálnak megtalálják a ujjacskáikat.

Születés után aztán van ok a panaszkodásra...anyaapa próbálja nyugtatni a picit és előkerül a cumi vagy rátalál ismét a baba az ujjacskára.Ősi ösztön, h enni kell,anélkül itt a vég..Ha van valami a szánkban nem halunk éhen..az evés jó....szóval cumizunk...szopunk..,rágcsálunk,..cigizünk,..nassolunk....,rágózunk életkortól függően.

Igen ám de jönnek a melléhatások.A cumi, és az ujjacskák -mint krónikus idegentest- folyamatosan nyomják a felső állcsontot aminek a csont deformálódása lesz a következménye: kialakul a gótikus szájpad, deformálódnak a fogacskák.

Képtalálat a következőre: „gótikus szájpad”Képtalálat a következőre: „gótikus szájpad” 

Hogy mit jelent felnőtt korban az orális fixacio azt talán mindenki tudja, ha nem egy későbbi blogban visszatérhetünk rá.

Az arc deformálódása, a gótikus szájpad nem csupán esztétikai kérdés, súlyos következményei vannak. Szűkebbek lesznek az orrjáratok:

- nehezebben tanul meg orrot fújni a gyerek- vagy nem is tud- a gyerek állandóan taknyos-arcüreg gyulladás-fülgyulladás-köhögések-hallásproblémák....

- fogászati deformitások- későn rosszul beszél a gyerek- fogszabályozó- logopédus

- a cumival,ujjával újra és újra bacilusok jutnak a szájába...

Másfél éves kor körül el kell venni a cumit a gyerektől.Az ujjszopás kevésbé gond mert elég ha játékot adunk a kezébe, bár néhány estét a babaágy mellett kell tölteni, hogy óvatosan(magyarázat nélkül) kivegyük az ujjacskát a szájából.

Ha ezt nem tesszük meg azert sajnos drága árat kell fizetnünk:

- betegségek-táppénz

- logopédiai kezelés

- fogászat - fogszabályozó

De a legnagyobb árat a baba fizeti a fájdalmas betegségek átvészelésével . Azt a pénzt amit megspórolunk a gyógyszerek, logopédus, fogorvos /fülész/ mellőzésével költsük inkább tengerparti nyaralásra-"klímaterápia"

Az élet sorozatos döntések következtében alakul.Az is rajtunk múlik :

Képtalálat a következőre: „beteg gyermek”  vagy Képtalálat a következőre: „tengerparti nyaralás”

 www.nopainfuleszet.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://no-pain-fuleszet.blog.hu/api/trackback/id/tr6414134449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása